Thursday, December 31, 2009

Tahun Baru-Azam Baru

Alhamdulillah, Tahun 2009 banyak achievement dalam karier dan rumahtangga. Semoga tahun 2010 menjanjikan lebih banyak kejayaan dan kegembiraan.

Dalam meniti jam-jam terakhir 2009, aku nak list azam 2010. Azam 2009 banyak yang takleh measure.so kali nak cuba buat azam yang boleh measure.so that senang nak pantau.

1. Aku tinggalkan 2009 tanpa sebarang hutang (kad kredit dll). Jadi 2010 nak pastikan simpanan dapat ditingkatkan.Nak tambah 5% lagi daripada gaji.

2. Nak amik polisi insuran. Mak keje kat lab, susah kalu tadak insuran.macam2 risiko ada kat lab.

3. nak start ajar Haris mengaji Al-Quran dan membaca (yang ni rasanya azam 2008 lagi tapi masih tak berjaya). Masalahnya bila aku ajar dia, dia sebok nak ajar aku.huhuhuhu.semoga tahun ni berjaya

4. nak kurangkan perangai hot temper aku nih (yang ni tiap2 tahun masuk list, bila la nak berubah).

5. Tak sabar nak buat rumah.aku bajet hujung 2010 dapat duduk rumah baru.

6. Kat opis lak, kalau boleh nak jadi analyst yg lebih kompeten, mempunyai perancangan kerja yang lebih tersusun (yang ni ada KPI)

7. Yang ni masih lagi dalam pertimbangan, nak kasi adik kat haris n haris 

Harap2 semua dapat ditunaikan dalam tahun 2010 ni.Insyaallah

oopssss.satu lagi,kalau boleh nak aktif semula dalam arena blogging.paling2 pon satu posting seminggu instead of satu posting sebulan.huhuhuhu

5 comments:

CY4.0 said...

mak sukak azam2 mu itu :D

maya amir said...

moga tercapai sume azam mu ittewww yeah.. happy new year:)

~: UmmiNor:~ said...

farra,
muga azam menjadi kenyataan cewah...

farah225 said...

CY4.0
tima kasih cik yan.
bab saving n invest mak dapat aura dr mu.tenkiu tenkiu

cik maya: tima kasih
heppy new year to u too.

Umminor: tima kasih

farah225 said...

CY4.0
tima kasih cik yan.
bab saving n invest mak dapat aura dr mu.tenkiu tenkiu

cik maya: tima kasih
heppy new year to u too.

Umminor: tima kasih